logo

Tips

Mijn zitting voelt zachter aan dan een andere zitplaats in mijn bank?

Het spreekt voor zich dat zitplaatsen die in praktijk vaker gebruikt worden, zachter en soepeler aanvoelen dan die delen van de bank welke minder vaak gebruikt worden.

Mijn meubel ziet er anders uit, dan het meubel dat ik in de winkel heb gezien. Hoe kan dat?

Onze zitmeubelen worden stuk voor stuk ambachtelijk gemaakt. Havee Meubelen is één van de weinige fabrikanten die 100% productie en dus made in Holland waarmaakt. Hierdoor kunnen kleine detailverschillen voorkomen tussen de verschillende exemplaren.

Hoe kan ik mijn lederen meubel het beste onderhouden?

Voor het natuurproduct leer is het juiste onderhoud van groot belang. Stof het leder af met een zachte doek. Voor het onderhoud van specifieke leersoorten en voor groot onderhoud, verwijzen wij u naar de site van Ohmann: www.ohmann.nl.

Hoe houd ik mijn meubel in goede conditie?

Voorkom beschadiging door scherpe voorwerpen zoals gespen, hakken, dierennagels en dergelijke. Spijkerbroeken kunnen ook afgeven op lichte stoffen en leer. Transpiratievocht en vet afkomstig van huid of haar kan nadelig zijn voor de bekleding. Neem de meubelen eens per drie weken af met een schone en zeepvrije klamvochtige theedoek. Strijk voorzichtig en bij stoffen met een pool altijd met de vleug mee, ook het regelmatig stofzuigen van uw meubelen kan geen kwaad. WEKELIJKS: Vuildeeltjes op bekledingen zijn vrijwel onzichtbaar en kunnen de stof beschadigen. Het beste is om stoffen bekleding wekelijks met een geschikte en speciaal voor dit doel gereserveerde borstel op halve zuigkracht te stofzuigen. Zorg er voor dat de borstel onbeschadigd is en specifiek geschikt is voor stoffen bekleding. Zuig altijd met een eventuele vleug mee.

Kan ik nieuwe vullingen voor mijn meubel bestellen?

In veel gevallen is het mogelijk nieuwe vullingen te leveren voor uw meubel. Mail of stuur een foto van uw meubel, dan informeren wij u graag over de mogelijkheden.

Kan ik een nieuwe hoes/stoffering voor mijn meubel bestellen?

Het is in veel gevallen mogelijk een losse hoes te bestellen. Alle modellen in onze collecties hebben een verwisselbaar bekledingssysteem. Graag stofferen wij uw bank of fauteuil opnieuw en vervangen indien nodig ook de vulling, zodat u weer jaren plezier kunt hebben van uw meubel. Een offerte kunt u bij ons opvragen.

De bekleding is verwisselbaar, kan ik de stof zelf wassen?

Verwisselbare hoezen kunt u chemisch laten reinigen (op eigen risico). Betrouwbare adressen kunt u vinden op de site van de Stichting Waarborg Tapijt- en Meubelreiniging. Bespreek vooraf uitdrukkelijk de eventuele risico’s.

De stof lijkt op sommige plaatsen verkleurd. wat kan dat zijn?

Door shading of poolomloop ontstaan zogenaamde ‘schijnvlekken’. De plekken die door shading ontstaan, zien er uit alsof er met water op gemorst is. Op deze plekken liggen de polen van de stof niet allemaal in dezelfde richting. Afhankelijk van het standpunt van waaruit men naar deze plekken kijkt, lijken de plekken donkerder of lichter dan de rest van de stof. Het is enkel een optisch effect en heeft dus met verkleuren niets te maken.

Onder invloed van zonlicht verkleurt elke stof na verloop van tijd in meer of mindere mate. Katoenen/linnen stoffen zijn hier het meest gevoelig voor, wol het minste. Over het algemeen verkleuren donkere stoffen (met name blauw, groen en zwart) ook sneller dan lichte stoffen (zoals ecru en beige). Stoffen kunnen al binnen 3 maanden verkleuren. Het beste is om direct zonlicht op meubelen te vermijden en raambekleding te gebruiken.

Mijn stof pluist, is dit normaal?

Pluisjes ontstaan soms op de stof doordat vezels met elkaar opeenhopen, of door zogenaamd restgaren. Dit wordt ‘pilling’ genoemd, de mate hiervan is afhankelijk van de binding, de vezellengte, de vezelsoort en de intensiteit van gebruik. Stoffen met wol kunnen eerder gaan pillen dan andere stoffen. Het is mogelijk de pilling af te scheren met een speciaal hiervoor ontwikkeld scheerapparaat, verkrijgbaar bij de huishoudwinkel.

De bekleding van mijn bank plooit. Hoe kan dat?

Plooivorming in het bekledingsmateriaal is bij onze meubelen onvermijdelijk door het ontwerp, en het gekozen comfort. Niet alle stoffen gedragen zich hetzelfde op een bepaald model meubel. Dit heeft vooral te maken met de elasticiteit van de stof. Stoffen met weinig of geen wol zijn minder elastisch dan stoffen met een hoog percentage wol. Ook geldt: hoe groter het stofoppervlak, hoe eerder plooivorming kan ontstaan. Bij leder geldt dit ook aangezien bij leder rek ontstaat door het gewicht van het zitten.

Kan ik vlekken op de stof zelf verwijderen?

Uitgebreide informatie over verwijdering van vlekken is te lezen op de James Vlekkensite. Of bel meteen de James Vlekkenlijn (+31 (0)77-327 8007) voor een vakkundig advies.

Welke schoonmaakmiddelen kan ik gebruiken?

Gebruik alleen onderhoudsmiddelen die geschikt zijn voor gebruik op de bekleding van uw meubel. Oplosmiddelen, vlekkenremover, aceton, wasbenzine, terpentine, schoencrème, etc. zijn niet geschikt. Raadpleeg James Vlekkensite voor meer informatie.

Vragen

Waar bestaan de vullingen van de meubelen uit?

De vulling voor zittingen,armleuningen en rugleuningen bevatten altijd de hoogste kwaliteiten schuim, de zogenaamde koudschuimen en of Pantera schuimen. Koudschuim en Pantera schuimen volgen de contouren van uw lichaam, ondersteunen deze perfect en garanderen jarenlang zitcomfort. Dit schuim blijft in het gebruik veerkrachtiger dan de meeste polyethers. Onze zitmeubelen worden tevens voorzien van een laag dacron, deze zorgt voor een prettig gevoel als u gaat zitten en minder slijtage van de bekleding.

Kunnen de meubels tegen zonlicht?

Direct, fel zonlicht, maar ook indirecte UV straling beïnvloedt de kleur van alle bekledingsmaterialen na verloop van tijd, dus plaats meubelen niet in direct zonlicht. Katoenen stoffen zijn gevoeliger dan wollen stoffen en ook felle en donkere kleuren zijn kwetsbaarder. Verkleuring kan ook ontstaan door wrijving en intensief gebruik.

Kan ik mijn meubel met een eigen stof laten bekleden?

De stoffen uit onze collectie voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Het is ook mogelijk om een meubel in een andere stof te laten bekleden, maar van stoffen buiten onze collectie weten we niet precies hoe ze zich gedragen op onze modellen. Vraag één van onze verkoopmedewerkers om advies.

Kan ik extra stof bestellen om er bijvoorbeeld kussens van te laten maken?

Ja dit kan, uw dealer is u hierin graag behulpzaam.

Hoe lang is de garantie op een bank?

Havee Meubelen biedt 3 jaar garantie, conform de bepalingen van het CBM (Centrale Bond van Meubelfabrikanten). Op onze overeenkomsten zijn de algemene voorwaarden van het CBM van toepassing, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam d.d. 22 september 1992, onder nummer 264-1992.

Kunt u mij een staal toesturen?

Via onze dealer(s) kunt u inderdaad een staal aanvragen.

Kunt u een prijslijst toesturen?

Indien u ons een verzoek per email stuurt, ontvangt u deze per mail.

Kunt u een brochure toesturen?

Indien u ons een verzoek per email stuurt, ontvangt u deze per mail.