Over Havee Meubelen
Havee is nog maar een van de weinige meubelfabrieken in Nederland die alle facetten van het meubelmaken zelf uitvoert. Van het vervaardigen van de houten rompen, het patroontekenen, het snijden van de stoffen en de ledersoorten, het stikken en het montagewerk… alles gebeurt er nog op ambachtelijke wijze. En daar ligt inmiddels ruim 65 jaar gedegen kennis en vakmanschap aan ten grondslag. Het bedrijf werkt met 75 retailers in den lande die dealer zijn van een of meerdere collecties van Havee. Het bedrijf wordt ook projectmatig ingezet bij de inrichting van kantoren, overheids- en gezondheidsinstellingen.

De letters H en v in de bedrijfsnaam Havee staan voor de initialen van de oprichter van het bedrijf: Herman Veldhuizen Sr. Hij was beeldhouwer in de meubelindustrie en startte in 1956 met het vervaardigen van fauteuils, voetenbankjes en kloostertafels. Later kwamen daar ook garnituren bij, d.w.z. een set van twee crapauds (armfauteuils), een tafel en vier huiskamerstoelen. Mevrouw Veldhuizen bracht in de beginjaren de meubels aan de man en van lieverlee gingen ook de zonen van het gezin in het bedrijf aan de slag. Van die generatie zijn de 74-jarige Henk (H.J.) Veldhuizen en zijn iets jongere broer Riens (M.J.H. ) Veldhuizen nog steeds actief! Beide heren spelen nog altijd een rol bij de productie van banken en fauteuils. De Havee Design Studio werkt o.a. samen met ontwerper Hans Daalder. De studio en Hans Daalder dragen nieuwe modellen aan waar Henk werktekeningen van maakt. Hij vervaardigt de rompen en gezamenlijk wordt beoordeeld en bepaald welk type koudschuim erop moet. Broer Riens verzorgt met zijn afdeling de stoffering van de nieuwe modellen en het stikken van de hoezen voor de banken en fauteuils. Na het stofferen worden de banken vervolgens afgemonteerd. Rody en Herman, de zonen van Henk en Riens, vormen nu de (derde en) nieuwe generatie directieleden. Rody is verantwoordelijk voor de verkoop van meubilair aan detaillisten en Herman is het aanspreekpunt op projectgebied. Zo heeft ieder zijn eigen takenpakket en treedt men individueel of gezamenlijk op.

Tot 2005 produceerde Havee enkel meubels die verkocht werden binnen de huiscollecties van de betere meubelspecialist. Daarna sloeg het bedrijf een andere weg in. Het ontwikkelde een eigen label met een drietal designcollecties: Lookline - en de door Hans Daalder ontworpen - Cloak en Moduss. Deze zitmeubelen hebben een hoogwaardig comfort en een eigen stijl. Havee werkt daarbij uitsluitend met kwaliteitsstoffen, en de allerbeste en mooiste leersoorten, afkomstig van Zuid-Duitse stieren. De grootste oppervlakken huiden zoekt men uit om naden in de panden te voorkomen.

Havee voorziet eveneens in de vraag naar speciaal meubilair voor projecten. Het is dan van groot belang dat je flexibel bent, je transparant opstelt, oplossingsgericht denkt, een gedegen kennis van zaken en vaklieden in huis hebt om kwaliteitsproducten te vervaardigen. Die kwaliteit kunt u zelfs aan de onderkant van de meubels zien, want waar andere bedrijven hun meubels ‘afdoeken’, laat Havee die bewust open. De klant kan daarmee de kwaliteit zien welke hij koopt. Dat meedenken met de klant resulteerde overigens ook in de ontwikkeling van het afneembare bekledingssysteem, waarvan Havee Europees octrooihouder is. Ideaal om uw bank een nieuwe look te geven, of bij beschadiging ervan. Havee Meubelen mag dan 10 jaar garantie geven op hun meubelen, soms bent u gewoon weer aan iets nieuws toe. De inspirerende collecties designmeubelen van Havee bieden u volop keus. Uw meubelspeciaalzaak adviseert u daar graag bij.

Wie is Havee Meubelen

Rody Veldhuizen
De duizendpoot
Rody is verantwoordelijk voor de Retail, service en tal van algemene zaken.
Rody Veldhuizen
 0345-520377
 Rody
Herman Veldhuizen
Onze sprinter
Herman creeërt oplossingen, om samen met zijn klanten tot een mooi eindresultaat te komen. Tevens stuurt hij de productie aan, en helpt daar ook graag een handje mee.
Herman Veldhuizen
 0345-520377
 Herman
Manon Verburg
De krullenbol
Bij Manon kunt u terecht voor de orderadministratie, verkoop binnendienst, wat eigenlijk niet?
Manon Verburg
 0345-520377
 Manon
Dinie Joosten
De poortwachtster
Dinie verzorgt, reeds vele jaren, met een scherpe blik de administratie en facturatie binnen Havee Meubelen.
Dinie Joosten
 0345-520377
 Administratie
Henk Veldhuizen
Onze meubelman
Als rasechte meubelman, met een lange staat van dienst verstaat hij dit vak als geen ander.
Henk Veldhuizen
 0345-520377
 Henk
Riens Veldhuizen
De textieltijger
Hij zorgt ervoor dat de bekledingshoes als een tweede huid om de romp past. Hij is daarmee bepalend betreft het uiterlijk van ons meubel.
Riens Veldhuizen
 0345-520377
 Riens
Hans Daalder
De ontwerper
Een sterke ketting heeft alleen maar sterke schakels daarom teken ik met trots voor de "Cloak" collectie van Havee Meubelen.
Hans Daalder
 0345-520377
 Daalder-id

Vindt ons met Google maps

Ons adres

Havee Meubelen B.V.
Randweg 18
4104 AC, Culemborg
Tel: +31 (0) 345-520377
Fax: +31 (0) 345-517374
info@haveemeubelen.nl

Openingstijden Showroom

U kunt een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom, telefonisch via 0345-520377 of via de mail manonverburg@haveemeubelen.nl

maandag t/m donderdag:10.00-12.00 uur
13.30-16.00 uur
vrijdag:10.00-12.00 uur
zaterdag:10.00-14.00 uur